Biscuiti cu sunca presata si cascaval, la aparatul de gofre

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 24 Oct 2016 | 7458 vizualizari

 

Îmi plac mult genul acesta de aperitive și le prepar aproape la fiecare sfârșit de săptămână, bineînteles, de fiecare dată altfel.
De data aceasta am preparat niște biscuiți aperitiv cu șuncă presată și cașcaval afumat, la aparatul de gofre, numai buni de ronțăit în fața laptopului sau a televizorului.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • 150 g smântână
  • 50 ml ulei
  • 150 g cașcaval afumat
  • 200 g șuncă presată
  • 25 g chimen
  • 250 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare
  • piper
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu sunca presata si cascaval, la aparatul de gofre:

Aducem toate ingredientele pe masa de lucru și începem prin a amesteca ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm uleiul, smântâna, chimenul, piperul și omogenizăm.

Dăm cașcavalul pe răzătoarea mare, la fel și șunca presată, sau pe aceasta o feliem căt de șubțire putem și o tăiem în cubulețe mici.

Eu am cumpărat-o direct feliată, așa că am tăiat-o în cubulețe mici.

Adăugăm aceste ingrediente peste compoziția de ouă, le amestecăm bine și încorporăm, treptat, făina amestecată cu praful de copt.

Eu m-am oprit la 250 g, când am obținut o consistența a aluatului destul de groasă.

Lăsăm aluatul să se odihnească 10-15 minute, apoi preparăm  gofre-urile, punând câte două linguri de aluat, la mijlocul formei inferioare a aparatului, când acesta s-a încins bine.

Presăm  capacul peste aluat, până când acesta se întinde pe toată forma și lăsăm aluatul să se rumenească bine, până se desprinde de pe forme.

Transferăm gofre-urile coapte pe platouri separate, până se răcesc, nu le punem unele peste altele, ca să nu se inmoaie, apoi le decupăm în forma de biscuiți, inimioare în cazul meu.

Eu le-am spus biscuiți, că mi se pare mai popular, dar se poate pastra denumirea de gofre, gaufre, waffe, etc. :)

Timpul de preparare al acestor biscuiți aperitiv cu șuncă presată și cașcaval afumat, nu se mai încadrează în acel interval de aprindere/stingere a ledului aferent aparatului, pentru că îi vom rumeni bine, să rămână crocanți.

Ridicăm capacul și ne uităm la ei, pe parcursul preparării.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu sunca presata si cascaval, la aparatul de gofre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv